Intervju med skaparna bakom podcasten Normer och vardag.

12842475_10208774442218343_65784275_oKulturanalysstudenterna Sandra Andersson, Mathilda Grindefors Sponton, Moa Carlsson Gustafsson och Ella Lepistö har startat podcasten Normer och vardag. Vi bad dem berätta lite mer om podden och vad det tycker om sin utbildning på kulturanalysprogrammet

– Vi valde att starta vår podcast som en del av ett projektarbete vi håller på med just nu på kulturanalysprogrammet. Vi ser podden som ett verktyg för att förklara vad kulturanalys innebär och hur man kan använda sig av det i dagliga livet. Podcast är något väldigt aktuellt just nu och ett intressant medium. Det är en kanal som kan nå ut till väldigt många, men som det bara krävs små medel för att producera.

– De avsnitt vi har inplanerade just nu kommer handla om etnicitet och rasism, klass, synen på sex och samlevnad och till sist funktionsvariation. Vi kommer fortsättningsvis försöka ha med lite olika gäster på olika avsnitt för att få in olika infallsvinklar vi inte har, dels också för att skapa dynamik i samtalen. I förra avsnittet som handlade om manlighet och maskulinitet gästades vi av vår klasskamrat David Näsholm och Bo Nilsson som är programföreståndare på KA-programmet. Sedan vi startade podden så har vi släppt ett avsnitt i veckan, nästa kommer ut på torsdag den 17/3. Alla borde lyssna!

12837362_10208774441058314_733719225_o

Sandra Andersson, Mathilda Grindefors Sponton, Moa Carlsson Gustafsson och Ella Lepistö trivs på kulturanalysprogrammet.

Mathilda berättar att hon studerar kulturanalysprogrammet för att få verktyg att förstå och kanske kunna förändra ojämlikheter i samhället, både lokalt och globalt. Moa valde det eftersom hon alltid har varit intresserad av varför människor handlar, tycker och säger som de gör, och det har följt henne sedan hon var liten så därför kändes det självklart att välja KA när hon väl hittade det. Sandra valde programmet eftersom hon är intresserad av människor och vad som påverkar oss att göra som vi gör, olika strukturer och normer som vi inte alltid tänker på men som finns där hela tiden. Ella valde programmet eftersom det kändes som en salig blandning av många intresseområden invävda i ett program.

– Vi trivs jättebra och det är en jätteintressant utbildning med många olika inslag, både teoretiska och praktiska moment. Lärarna är engagerade, peppande och extremt kunniga, vilket blir motiverande för oss. Det är också många tidigare elever som kommer och föreläser om sina egna erfarenheter efter studierna och vilket också ger oss många alternativ på vart man kan ta vägen efter examen. Det finns alla möjligheter. Det här är ett väldigt brett program med många möjligheter att själv styra sin utbildning och därigenom passar det många, förutsatt att en är intresserad av människor i alla möjliga och omöjliga former. Det kan vara allt ifrån musik, film och teater till strukturer, organisationer, skolor, vård, turism och allt där emellan!

Lämna en reflektion

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s